Camastra saffraan cheesecake
Camastra saffraan cheesecake
8 personen
40 min
Makkelijk

Wij zijn benieuwd naar jouw ideeën

Wat heb je nodig

200 gram
cantuccini
100 gram
roomboter
10 gram
gelatine
150 gram
poedersuiker
500 gram
ricotta
100 gram
slagroom (ongezoet)
250 gram
cream cheese
60 ml
Camastra Limoncello
40 ml
citroensap
2
citroenen ( rasp en decoratie)
80 gram
suiker
60 ml
citroensap
1 tl
saffraan stempels
100 ml
water
15 gram
maïszetmeel
100 gram
suiker
100 ml
water
5
citroenschijfjes
1 takje
munt

bereiding

  1. Smelt de roomboter
  2. Doe de cantuccini in een keukenmachine en maal fijn. Voeg na het malen de gesmolten boter toe en mix nogmaals goed door.
  3. Verdeel het cantuccini mengels over de bodem van een springvorm (20 cm) en druk stevig aan. Laat de bodem daarna 30 minuten rusten in de koelkast.
  4. Maak suikerwater/siroop (1 op 1) door suiker met water aan de kook te brengen. Snijd ondertussen de citroen in plakken en leg deze in een schaal of kom. Giet het suikerwater hier overheen en laat rusten totdat je de cheesecake gaat opmaken.
  5. Doe het water in een kom en voeg de safraan toe. Hou een paar stempels over als garnering.
  6. Leg ondertussen de gelatine vellen in koud water.
  7. Doe de ricotta, cream cheese, citroenrasp en citroensap in een kom en roer goed door. Voeg voorzichtig de poedersuiker toe
  8. Warm de room op. Let op! de room mag niet koken. Haal de room voor het koken van het vuur. Wring de gelatine vellen uit en voeg deze toe aan de room. Roer ondertussen goed door tot de gelatine volledig is opgelost. Laat het mengsel afkoelen en voeg , wanneer het mengen koel is, rustig het ricotta en cream cheese mengsel toe.
  9. Giet het mengsel over de cantuccini bodem en maak vlak met een spatel. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  10. Maak de glazuur. Voeg het saffraan water ( saffraan eruit halen) en de suiker toe in een pan. Voeg daarna de Camastra Limoncello en de maïzena toe. breng langzaam aan de kook en roer door met een garde. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel  afkoelen. Giet het mengsel daarna over de taart en laat het geheel nogmaals minimaal 2 uur koelen in de koelkast.
  11. Haal de cheesecake uit de koelkast. Leg de citroen plakken overlappend op de cheesecake en maak af met wat muntblaadjes en een paar saffraan stempels.

tips en variaties

Ontdek nog meer lekkere recepten

Camastra saffraan cheesecake
Camastra saffraan cheesecake

Bereidingstijd

Aantal personen

40 min
8 personen

De ultieme limoncello cheesecake!

Limoncello Tiramisu
Limoncello Tiramisu

Bereidingstijd

Aantal personen

150 min
4 personen

Een perfect dessert voor een perfecte avond! Tiramisu met Camastra limoncello!

enjoy with loved ones

Camastra

Lodewijk@camastra.nl

KvK 84608978

BTW NL003990245B81

Let's keep in touch