Limoncello Cake
Limoncello Cake
6 personen
80 min
Gemiddeld

Wij zijn benieuwd naar jouw ideeën

Wat heb je nodig

200 gram
Roomboter op kamertemperatuur
200 gram
Suiker
4 stuks
Eieren
4 el
Camastra Limoncello
1 stuk
Citroen
200 gram
Zelfrijzend bakmeel
175 gram
Poedersuiker

bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Bekleed een cakevorm met bakpapier en vet deze in.
  • Mix de boter en de suiker tot een romig geheel.
  • Voeg één voor één de eieren toe.
  • Meng twee eetlepels limoncello door het mengsel en knijp een kwart van de citroen uit (ongeveer 1 eetlepel).
  • Voeg nu in kleine beetjes het zelfrijzend bakmeel toe. Mix tot een glad beslag.
  • Verdeel het mengsel over de cakevorm, bak in 60 minuten goudbruin.
  • Laat de cake even afkoelen voordat je het glazuur maakt.
  • Meng de poedersuiker met de overige limoncello, het sap van een halve citroen en een eetlepel water. (Is het glazuur te dik, dan kun je nog een beetje water toevoegen; is het te dun, dan kun je nog wat poedersuiker toevoegen.)
  • Rasp de schil van de citroen door het glazuur en verdeel het met een spatel over de cake.

tips en variaties

Alles is heel lekker

Ontdek nog meer lekkere recepten

Camastra saffraan cheesecake
Camastra saffraan cheesecake

Bereidingstijd

Aantal personen

40 min
8 personen

De ultieme limoncello cheesecake!

Limoncello Tiramisu
Limoncello Tiramisu

Bereidingstijd

Aantal personen

150 min
4 personen

Een perfect dessert voor een perfecte avond! Tiramisu met Camastra limoncello!

Gravad Lax in Limoncello
Gravad Lax in Limoncello

Bereidingstijd

Aantal personen

300 min
6 personen

enjoy with loved ones

Camastra

Lodewijk@camastra.nl

KvK 84608978

BTW NL003990245B81

Let's keep in touch