Limoncello Tiramisu
Limoncello Tiramisu
4 personen
150 min
Makkelijk

Wij zijn benieuwd naar jouw idee├źn

Wat heb je nodig

75 ml
Camastra Limoncello
1
citroen
100 gram
blauwe bessen
4 takjes
munt
250 gram
mascarpone
3
eieren
150 gram
suiker
50 gram
witte chocolade
1 pak
lange vingers

bereiding

  1. Was en rasp de schil van de citroen. Pers het sap uit. Doe samen in een steelpannetje en voeg 50 g suiker en de limoncello toe. Warm op tot de suiker is opgelost.
  2. Scheid de eieren. Klop de eidooiers op met 50 g suiker. Roer er de mascarpone en de helft van de limoncellosiroop door. Klop de eiwitten stijf, samen met 50 g suiker. Spatel de eiwitten door het mascarpone-mengsel.
  3. Doop de lange vingers in de rest van de limoncellosiroop. Bouw de tiramisu op in verschillende laagjes van lange vingers en het mascarpone-mengsel. Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
  4. Werk de tiramisu af met geraspte witte chocolade, blauwe bessen en blaadjes munt en serveer.

tips en variaties

Ontdek nog meer lekkere recepten

Camastra saffraan cheesecake
Camastra saffraan cheesecake

Bereidingstijd

Aantal personen

40 min
8 personen

De ultieme limoncello cheesecake!

Limoncello Tiramisu
Limoncello Tiramisu

Bereidingstijd

Aantal personen

150 min
4 personen

Een perfect dessert voor een perfecte avond! Tiramisu met Camastra limoncello!

enjoy with loved ones

Camastra

Lodewijk@camastra.nl

KvK 84608978

BTW NL003990245B81

Let's keep in touch