Mosselen met limoncello en room
Mosselen met limoncello en room
personen
20 min
Makkelijk

Wij zijn benieuwd naar jouw ideeën

Wat heb je nodig

2 kilo
Mosselen
200 ml
witte wijn
250 gram
crème fraîche
100 ml
Camastra limoncello
2 teentjes
knoflook, fijngehakt
1
citroen sap en rasp
3 eetlepels
peterselie gehakt
1/2 theelepel
zout
naar smaak
versgemalen peper

bereiding

  1. Doe de crème fraîche in een sauspan. Roer los met de limoncello en het citroensap. Voeg vervolgens de citroenrasp, de knoflook en zout toe. Voeg naar smaak flink wat peper toe.
  2. Verhit in een grote (mossel) pan een gesnipperd uitje, groente voor een paar minuten en blus af met de wijn. Voeg daarna de mosselen toe. Laat de mosselen even garen met het deksel op de pan tot alle schelpen open zijn. Dit duurt een paar minuten.
  3. Verwarm ondertussen de saus. Deze hoeft niet te koken, goed warm maken is voldoende.
  4. Roer de peterselie door de saus en schenk de saus over de mosselen. Roer of schud de mosselen een paar keer om.  Serveer de mosselen met room en limoncello direct. Lekker een frisse salade, friet of vers stokbrood.

tips en variaties

Serveer tijdens het gerecht een heerlijk frisse Camastra limoncello spritz of sluit af met een ijskoud glas Camastra limoncello.

Ontdek nog meer lekkere recepten

Camastra saffraan cheesecake
Camastra saffraan cheesecake

Bereidingstijd

Aantal personen

40 min
8 personen

De ultieme limoncello cheesecake!

Limoncello Tiramisu
Limoncello Tiramisu

Bereidingstijd

Aantal personen

150 min
4 personen

Een perfect dessert voor een perfecte avond! Tiramisu met Camastra limoncello!

enjoy with loved ones

Camastra

Lodewijk@camastra.nl

KvK 84608978

BTW NL003990245B81

Let's keep in touch